Кава, нафта, ліґуміни: краєзнавець Олег Стецюк розповів про минуле міста та кохання у Дрогобичі

Джерело: drohobych.city (27 червня 2022)

Автор: Лілія Пузанова


Нестандартний шпацер Дрогобичем, або ж прогулянка, відбувся 25 червня на головній площі міста. Краєзнавець та екскурсовод Олег Стецюк організував проєкт на підтримку бізнесу в Дрогобичі та для залучення туристів. За півтори години можна було дізнатись про нафтове минуле Дрогобича, відшукати першу кав'ярню міста, "святий магістрат" й будинок з пальмою. Були на заході й журналісти Дрогобич.City.


Варто зазначити, що дизайн квитків Олег розробляв сам. На них фігурує образ людини з ногами, що нагадують хвіст русалки й лезами.

Це є поєднанням видобутку нафти та мафіозних розборок. Адже нафта – то є гроші. А де гроші, там завжди є вбивства. Власне, цей концепт й ліг в основу екскурсії


Адже нафтою, багатством, втіхою, коханням та вбивствами була просякнута вся розповідь. У ній було стільки гумору, іронії, фактів та даних, як у каві “Аделя” від “Рафінерії” вершків, кориці й власне кави — всього рівно у тій кількості, щоб насолодитись та мати гарний посмак.

На екскурсії учасники дізнались, окрім всього іншого, про загадкові подвійні смерті, щасливе чи трагічне кохання, будинок втіхи та “святий магістрат”. Виявилось, що тут була вулиця цибульників, а дехто навіть отримав рецепт страви з цибулі. Також присутні дізнались, що саме в Дрогобичі називали “червоним страховиськом”. А також про те, яка популярна нині фірма мала робити трамвай для Дрогобича та з якої спроби побудували залізницю. І, звісно, про цікавих персон Дрогобича та навіть їхні “лайфхаки”.

.

Наприкінці, коли понад 40 учасників екскурсії сховались у затишній прохолоді “Рафінерії”, відбувся розіграш подарунків: другого випуску збірки “Тріада часу” (присвячений ратуші), популярної дрогобицької солі з місцевої солеварні та дерунів від ресторану. Також кожен квиток можна було обміняти на каву “Аделія” й, за бажанням, замовити щось до кави. Так, учасники екскурсії могли не лише познайомитись з історичним минулим, а й зі самим закладом. І саме такі “кооперації” за словами Олега Стецюка мають підтримувати місцевий бізнес.

Організаторами екскурсії стали Олег Стецюк та ресторан “Рафінерія”. Частину зібраних коштів спрямували на підтримку ЗСУ.












Немає коментарів:

На платформі Blogger.